Політична реклама

Інформатику у школах Львова вивчатимуть з другого класу

1462 0
Вже з наступного навчального року у школах розпочнеться обов’язкове вивчення з 2-го класу інформатики - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської міськради.

"Зараз комп’ютеризовано 98% усіх шкіл. Цього достатньо, щоб розпочати навчальний процес. Наступного року, коли розпочнеться комп’ютеризація з 2-го класу – програма «Сходинки до інформатики», нам треба буде приблизно 5 млн грн., щоб зробити ще один комп’ютерний клас для початкової школи. Будемо працювати над цим питанням" - зазначила Катерина Гороховська, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

Як уточнив міський голова Львова, кошти будуть закладати у бюджеті 2013 року.

Як поінформували в управлінні освіти Львівської міської ради, станом на сьогодні 98% загальноосвітніх навчальних закладів Львова забезпечені комп’ютерною технікою.

"Проте, окремого комп’ютерного кабінету для початкової школи у навчальних закладах Львова практично немає. Також треба відзначити роботу вчителя початкових класів СЗШ №77 Тетяни Орлової, яка у 2009 році стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Комп’ютер кожному учневі». Вона отримала 27 нетбуків для учнів 1-х класів. Саме її учні з 2 класу, вивчали курс «Сходинки до інформатики» - повідомила Катерина Гороховська.

Впродовж 2009-2012 років для педагогічних працівників Львова успішно реалізують спеціальні програми професійного розвитку педагогічних працівників за програмою «Інтел. Навчання для майбутнього», а впродовж 2009-2011 років – за програмою «Майкрософт. Партнерство у навчанні». Ці програми охопили також і вчителів початкових класів.

Довідка

Згідно з новим Державним стандартом початкової школи, затвердженим постановою КМУ від 20.04.2011р. №462, обов’язкове вивчення курсу «Сходинки до інформатики» з 2 класу розпочнеться з 2013/2014 навчального року за рахунок інваріантної складової навчальних планів, тобто цей курс будуть вивчати учні з 2 класу у всіх навчальних закладах.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!