Ініціативу Zero Waste можуть зробити стратегією поводження з відходами у Львові

2908 0
Депутати міськради розглянуть проект на сесії в четвер, 29 червня.
Фото: ua-ekonomist.com

Фото: ua-ekonomist.com

Zero Waste може стати офіційною стратегією ТПВ у Львові, повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» заступник міського голови Львова з розвитку Андрій Москаленко.

«Документ є квінтесенцією напрацювань та обговорень ще з січня. Дякую Zero Waste Lviv за активну працю.Тепер це залежить від депутатів – щоб вони підтримали» -- написав Москаленко.

Читайте також: Врятувати Львів від сміття. У місті хочуть зменшити кількість відходів на 30%

За його даними, основним пріоритетом програми є перехід від управління відходами до управління ресурсами з фокусом на мінімізацію відходів. Автори програми очікують, що до 2019 року вдасться скоротити обсяг відходів на одного жителя на 30%.

З проектом стратегії можна ознайомитися тут.

Водночас депутат Львівської міської ради від партії «Народний контроль» Ірина Оршак на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» заявила, що проект її ухвали "Про затвердження концепції сортування ТПВ», відповідним чином оголошений, завізований та доопрацьований разом з керівництвом департаменту поводження з ТПВ, спочатку був внесений до пропозицій щодо порядку денного сесії 29 червня, однак  23 червня зник з порядку денного.

Читайте також: У Бога сміття немає. Як звільнити Львів від відходів не на день, а назавжди

«А 23.06.17 мій проект ухвали ЗНИКАЄ з порядку денного сесії і... з'являється інша "альтернативна" ухвала "імені міського голови" авторства його заступника А.Москаленка» -- написала  депутатка Львівської міськради.

Вона вимагає не порушувати закон та повернути проект ухвали її авторства щодо поводження з ТПВ був повернутий до порядку денного. На думку Ірини Оршак, така заміна сталася через те, що вона представляє партію «Народний контроль».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!