Інклюзивне ательє зі Львова здобуло перемогу у міжнародному конкурсі

2284 0
Це – перше українське інклюзивне ательє, що забезпечує рівні умови праці для людей з інвалідністю.
фото: фейсбук сонячної майстерні

фото: фейсбук сонячної майстерні

Львівське інклюзивне ательє Lady Di Atelier стало переможцем категорії соціальних проєктів, національним переможцем онлайн-голосування і національним чемпіоном 2020 у конкурсі Bid Idea Challenge. Про це повідомляють на сайті Британської ради в Україні.

Це – перше українське інклюзивне ательє, що забезпечує рівні умови праці для людей з інвалідністю. Проєкт був номінований ГО Tech Start-up School. Його мета – забезпечити працевлаштування для людей з інвалідністю та дати їм почуття рівності, вільної творчості.

Читайте також: Як художниця зі синдромом Дауна малювала карнтину в центрі Львова. Фото, відео

Діти з синдромом Дауна створюють тут картини, які перетворюють на принти і наносять на шарфи і хустини. Команда  Ольги Ставникович, Ярини Янчак та Ірини Ляховенко вже продала понад 800 таких хусток. Найближчим часом вони планують відкрити шоу-рум для дітей із синдромом Дауна.

Lady Di Atelier буде брати участь у віртуальній програмі спринту «Старт-ап», працюватиме з наставником та отримає приз у розмірі 2 000 фунтів стерлінгів для розвитку свого проєкту.

Для довідки

Creative Spark Big Idea Challenge – це міжнародний конкурс відео-пітчів, у якому беруть участь студенти з університетів-учасників програми Британської Ради Creative Spark та молоді підприємці. Ця програма підтримує створення партнерств між українськими та британськими університетами, які реалізують спільні програми з навчання підприємництву. Конкурс відео пітчів Big Idea Challenge заохочує молодих людей з країн-учасниць програми розробити інноваційний «стартап» і розповісти про це світові.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!