Іноземні радники Президента назвали підвищення "мінімалки" неприємним сюрпризом

2763 0
Радники і міжнародні партнери України вперше почули про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн на засіданні уряду, 26 жовтня.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Про це на брифінгу заявив співголова Стратегічної групи радників Лєшек Бальцерович, - повідомляє УНІАН.

«Неприємний сюрприз був вчора. Я хочу сказати, що ні я, і ніхто з міжнародних організацій не знали про це, що буде збільшення на 100% мінімальної зарплати. Що ще важливо, ми не мали можливості ознайомитися з калькуляцією, на яку спирається це рішення», - зауважив Стратегічний радник.

Також, Лєшек Бальцерович пояснив, що збільшення мінімальних зарплат потребує  професійного розрахунку впливу такого рішення на видаткову частину бюджету, пенсійну систему, тіньову економіку тощо. Поруч із цим, необхідно визначити кількість законів, що зазнають змін. «Я не проти того, щоб було менше бідних людей. Але бідність усувається шляхом економічного зростання, а прискорення зростання потребує прискорення реформ», - зазначив він.

Читайте також: Президент закликав бізнес підвищити зарплати українців на 20-30%

 «Здається, що це змагання в популізмі всередині самого уряду», - прокоментував Бальцерович пропозицію голови Державної фіскальної служби про підвищення мінімальної зарплати більше ніж на 100% без жодного виправдання.

Нагадаємо, 26 жовтня про підвищення мінімальної до 3 200 грн з 1 січня 2017 року повідомив Президент України. Він додав, що неприпустимим є, коли людина працює повний робочий тиждень, але отримує стільки ж грошей, як непрацюючі українці, яким нараховується допомога по безробіттю. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!