Політична реклама

Іноземних інвесторів реєструватимуть протягом 7 днів

1422 0
Кабмін затвердив новий порядок державної реєстрації іноземних інвестицій, що визначає процедуру подання документів, їх розгляду, здійснення державної реєстрації іноземних інвестицій та її анулювання.

Згідно з цим документом, державна реєстрація іноземних інвестицій та її анулювання здійснюються у семиденний термін з дня подання іноземним інвестором документів, - повідомляє Zaxid.net.

Для того, щоб здійснити процедуру, інвестор-заявник подає органу державної реєстрації пакет необхідних документів. Орган державної реєстрації протягом семи днів розглядає подані документи і ухвалює рішення про реєстрацію іноземних інвестицій або про відмову в їх реєстрації.

Іноземні інвестиції вважаються зареєстрованими, коли органом держреєстрації інформаційному повідомленню присвоєно реєстраційний номер, а у журнал обліку вноситься відповідний запис. Перший примірник інформаційного повідомлення повертається заявникові як підтвердження факту державної реєстрації іноземних інвестицій, другий — надсилається до Мінекономрозвитку, а третій – залишається в органі державної реєстрації.

Державна реєстрація іноземних інвестицій діє протягом усього періоду використання інвестицій.

Якщо відбулась зміна власника, то здійснюється перереєстрація таких інвестицій, для чого попередня реєстрація скасовується. У разі вилучення – репатріації, іноземних інвестицій державна реєстрацію анульовують. Для цього заявник подає письмове повідомлення про вилучення іноземних інвестицій; інформаційне повідомлення про проведену державну реєстрацію іноземних інвестицій та довідку територіального органу Міністерства доходів і зборів про сплачені іноземним інвестором в Україні податки.

Минулоріч іноземними інвесторами було вкладено в економіку України 6013,1 млн. дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну з початку 2012 року збільшився на 8,2% і на кінець 2012-го становив 54 462,4 млн. дол. З країн ЄС внесено 42 979,3 млн. дол., це 78,9 % загального обсягу акціонерного капіталу, із країн СНД – 4269 млн. дол. - 7,8%, з інших країн світу – 7214,1 млн. дол. - 13,3%. Інвестиції надійшли зі 130 країн світу.

До десятки основних країн-інвесторів української економіки входять Кіпр, Німеччина, Нідерланди, Російська Федерація, Австрія, Велика Британія, Віргінські острови, Франція, Швеція, Швейцарія. Десять основних країн-інвесторів забезпечили 82,3% від загального обсягу інвестування. За основними видами економічної діяльності іноземних інвестицій у промисловість  вкладено 17 166,7 млн. дол. США (31,5 %), фінансову діяльність – 16 105,6 млн. дол., торгівлю – понад 6 млрд. дол. (11%), сільське господарство – 800,7 млн. дол. (1,5%).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!