Іноземців не каратимуть за протерміноване перебування в Україні

1636 0
Ці норми стосуються лише тих іноземців, які законно перебувають в Україні.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Якщо терміни перебування на території України іноземців або осіб без громадянства будуть перевищені в період карантину, їх до відповідальності не притягуватимуть. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

«Якщо ж іноземець або особа без громадянства перевищила терміни перебування в Україні до початку введення карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України Covid-19, то такі особи під час слідування через державний кордон будуть притягнені до відповідальності за порушення термінів перебування», – каже керівник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

Зазначимо, що за законом від 17 березня передбачено, що іноземці, які через карантин не змогли виїхати за межі України, не каратимуть за порушення законодавства. Ці норми стосуються лише тих іноземців, які законно перебувають в Україні.

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні триватиме щонайменше до 31 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!