Інший Шевченко. У прокат вийшов фільм «Тарас. Повернення»

1809 0
Фільм мав вийти у прокат у квітні, однак через пандемію його перенесли на 24 вересня.
Фото: «Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка», офіційна сторінка у Фейсбук

Фото: «Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка», офіційна сторінка у Фейсбук

На екрани сьогодні, 24 вересня, виходить історичний екшн «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка. Це масштабна історія про останні місяці заслання Тараса Шевченка у російській царській армії.

Читайте також: «Я хотів розірвати шаблон уяви про Шевченка», – режисер про фільм «Тарас. Повернення»

«1857 рік, Казахстан, Мангистау, Новопетрівська фортеця. Позаду 10 знущальних років у солдатах. Пройшло три місяці, як вийшов указ царя про його звільнення, але до місця ув’язнення Шевченка ніяк не доходить. Поки цей указ надійде, комендант фортеці бере Тараса під свій захист. Приїжджає агент охранки, щоб зробити від’їзд Тараса неможливим», – йдеться в анотації до фільму.

Переглянути стрічку можна в IMAХ в King Kross Leopolis у Львові (сеанси: 10.00, 14.30 та 19.00), Multiplex у Victoria Gardens (сеанс 16.30), у Spartak (сеанси: 12.10, 16.50), у Кінопалаці «Копернік» (19.00, 21.30), Планета Кіно 4DX (10.10, 14.35, 20.50).

Детальніше про фільм читайте в інтерв'ю Тvoemisto.tv з режисером стрічки Олександром Денисенком.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!