Інспектори праці проводять на Львівщині рейди на неоформлених працівників. Деталі

2558 0
Роботодавець має сплатити 10 мінімальних зарплат штрафу за неоформленого працівника.
Фото: Resonewconsulting

Фото: Resonewconsulting

В області триває інспекційна кампанія із виявлення неоформлених працівників. Інспектори праці упродовж двох тижнів зафіксували 45 нелегальних працівників у Львові, Самбірському та Стрийскому районах. Неофіційно працювали продавці, кухарі, перукарі, робітники, швачки та охоронці, повідомили у Головному управлінні Держпраці у Львівській області.

Роботодавців притягнули до відповідальності та зобов’язали усунути порушення та оформити трудові відносини з дотриманням вимог законодавства. 12 працівників оформили під час самої інспекції.

Держпраці наголошує, що допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору тягне за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника (мінімальна зарплата з 1 вересня становить 5 тис грн).

До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, при виявленні порушення вперше застосовується попередження. У разі вчинення такого порушення повторно впродовж двох років до суб’єкта господарювання застосовуватиметься санкція у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!