Інституту НАН у Львові мають знайти іншу ділянку для забудови замість Горбачевського, але за умови

878 0
Містобудівні умови та обмеження на це будівництво місто видало у 2015 році.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Виконавчий комітет Львова сьогодні, 30 жовтня, ухвалив рішення про створення зеленої зони на вулиці Горбачевського, 19 для створення там парку.

Рішенням передбачено, що управління земельних ресурсів має запропонувати іншу земельну ділянку для будівництва корпоративного житла на науковців інституту геофізики НАН України. Але для заміни ділянки Академія наук має дати чіткий список науковців, які житимуть у будинку.

Міська рада обіцяє напрацювати юридичні механізми для створення на цій території скверу. Також вона оскаржуватиме рішення суду про дозвіл забудувати цю територію.

Читайте також: Суд знову дозволив інституту геофізики збудувати багатоповерхівку на Горбачевського

Нагадаємо, що Львівський окружний адміністративний суд вдруге дав дозвіл на будівництво 5-поверхівки на вул. Горбачевського, 19, яку планує зводити Карпатське відділення інституту геофізики НАН України.

Земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку ще у 2015 році. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям. 

Коли на ділянці вирубали дерева, мешканці навколишніх будинків почали протестувати. 17 травня торік виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови та обмеження, видані у квітні 2015 року. Але Академія через суд відновила ці містобудівні умови.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!