Політична реклама

Інтелект дитини залежить від її харчування

2212 0
Діти, які мали здорове харчування у ранньому віці, мають вищі показники IQ, а ті, кого годували фастфудом, частіше демонструють знижений інтелект, вважають вчені з Університету Аделаїди (Австралія).

Фахівці досліджували зв’язок особливостей харчування семи тисяч дітей у віці 6, 15 і 24 місяці з рівнем їхнього інтелектуального розвитку у віці восьми років. Про це пише видання cikavo.com.uaПорівнювалася традиційна і сучасна їжа, приготована у домашніх умовах, готова дитяча їжа, грудне годування тощо.

Виявилося, що у восьмирічних дітей, які харчувалися грудним молоком до півроку і регулярно отримували достатню кількість бобових, овочів, сиру і фруктів у віці 15 і 24 місяців, показник IQ виявився на два бали вищий, ніж у всіх інших. А у тих, на чиєму столі у перші два роки життя регулярно з’являлися печиво, шоколад, льодяники, газовані напої та чіпси, IQ був на два бали нижчим.

З’ясувалося також, що негативний вплив на інтелект дає готове дитяче харчування, якщо його дають дитині у шестимісячному віці. Якщо ж такі продукти з’являються у раціоні маляти у 24 місяці, ефект виявляється позитивним.

І хоча різниця у рівні IQ невелика, отримані переконливі докази того, що особливості харчування у віці від 6 до 24 місяців мають значний вплив на інтелект у вісім років. Важливо, підкреслюють автори роботи, щоб батьки усвідомлювали довготривалий ефект їжі, якою вони годують своїх дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!