Політична реклама

Інтернет - необхідність для 70% українців

1567 0
Згідно з даними щорічного дослідження Ericsson ConsumerLab, інтернет для українців став необхідністю – 70% населення великих міст країни мають доступ до мережі.

При цьому, порівняно з минулим роком знизилося використання настільних комп’ютерів для доступу в інтернет: дедалі більшим попитом користуються мобільні пристрої.

При цьому жителі України на 10-20% більше обмінюються різною інформацією у мережі, ніж користувачі Західної Європи та США, повідомляє ZIK з посиланням на Itnews.com.ua.

«Це свідчить про прагнення користувачів до мобільності, бажання бути на зв’язку завжди і скрізь», – підкреслив старший консультант Ericsson ConsumerLab у Північній Європі та Центральній Азії Ерік Йоханнисон.

Так, за інформацією компанії, регулярно обмінюються повідомленнями і фото і оновлюють статуси у соціальних мережах 60% українських користувачів. У США та Німеччині цей показник дорівнює 41%, у Швеції – 47%.

Стаціонарні ПК залишаються основними пристроями для роботи в інтернеті, хоч цей показник стрімко знижується (від 83% у 2011 році до 72% у 2012). Все більшу роль відіграють ноутбуки (43%) та мобільні телефони (36%).

Водночас, зазначив Йоханнисон, порівняно невисока купівельна спроможність українців сповільнює проникнення інформаційно-комунікаційних технологій: за минулий рік у середньому кількість власників «розумних» пристроїв збільшилася лише на 5%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!