Інтернет лікаря не замінить: роз’яснення педіатра

1841 0
Пацієнти, які ходять до лікаря лише задля того, щоби дізнатися діагноз, а потім намагаються знайти спосіб лікування в інтернеті, наражаються на небезпеку.

Завідувач педіатричним відділенням Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ярема Возниця наголошує на тому, що інтернет не може замінити лікаря, а пацієнти, які намагаються вилікуватися самі за допомогою порад з мережі, наражають своє здоров’я на небезпеку. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю  Tvoemisto.tv.

«Я читав в інтернеті, я краще знаю від доктора»  – неправильна позиція. Інтернет лікаря не замінить у жодному разі, він може принести ще й шкоду. Я, наприклад, в інтернеті нічого ні разу ще не писав, бо в мене нема часу на ту справу. В кого є багато часу, то пишуть такі дурниці, що волосся дибом встає. Ті сайти медичні, які я читаю в інтернеті, не для батьків. Те, що є доступне для батьків – то це все несерйозно», – наголосив він.

Читайте також: Лікарням заборонять брати від пацієнтів «внески»: 7 тез про реформу медицини

За словами львівського педіатра, вишукування способів лікування у всесвітній павутині є злом. «Ці рішення в кожному випадку має приймати професіонал і він має бути незалежним емоційно від тієї сім’ї і від тієї дитини», – додав Ярема Возниця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!