"Інтернет-одружені": скільки пар оформили стосунки в онлайн-режимі?

2471 0
В Україні в електронній формі вже надається 20 відсотків адміністративних послуг, серед них і реєстрація шлюбів. Окрім того, сервіс дозволяє змінити ім’я чи прізвище, подати документи про народження дитини, записатися на консультацію до спеціаліста тощо.
фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

фото: semri.com.ua, firestock, youtube.com

«В електронній формі надається 20% послуг. Зокрема, і реєстрація в РАГСі. Зараз в Україні вже є 250 таких інтернет-одружених», – сказав Арсеній Яценюк під час щотижневої програми «10 хвилин із Прем'єр-міністром».

Читайте також: Інформація про майно українців стане публічною

Він підкреслив, що надання багатьох послуг в електронному вигляді унеможливлює корупцію. «Раніше, щоб отримати довідку про право власності на дім, потрібно було вистояти довжелезну чергу, сплатити мінімум 300 гривень хабара і ще кілька місяців чекати документ, до того ж – лише в паперовому вигляді. Тепер цю довідку можна отримати через інтернет», – розповів прем'єр-міністр. Він додав, що можливістю отримати довідку онлайн скористалися вже 47 тисяч українців, – повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, віднедавна пари, які планують побратися, мають змогу подавати заяви на реєстрацію шлюбу, зареєструвавшись на інтернет-порталі. Для цього необхідно обрати на головній сторінці сайту вкладку «Первинна реєстрація», ввести особистий логін, електронну адресу, ім’я, прізвище, по-батькові. Детальніше ознайомитися з інструкцією «Як зареєструватися на порталі?» можна на вже зазначеному сервісі. Таке нововведення дасть можливість людям не звертатися безпосередньо до РАГСів, вистоюючи черги для отримання документів або оформлення заявки.

Окрім того, сервіс дозволяє:
- змінити ім’я чи прізвище,
- подати документи про народження дитини,
- записатися на консультацію до спеціаліста тощо.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!