Інтернет-олімпіади для школярів. Як взяти участь?

7520 0
Сьогодні, 12 жовтня, у Львові оголосили про початок проведення Інтернет-олімпіад з ІТ, англійської мови, математики, фізики, біології та хімії. Організатори запрошують до участі учнів як львівських шкіл, так і шкіл з інших міст та областей України, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
Фото: akcent.org.ua

Фото: akcent.org.ua

Всеукраїнська учнівська олімпіада «Львів відкритий для світу» започаткована у 2013 році у м. Львові. Перша олімпіада була присвячена ІТ, проводилась серед учнів середніх закладів освіти в номінаціях: комп'ютерна лінгвістика (англійська мова); офісні програми, «Графіка», «Веб-дизайн», «Обчислювальна техніка», «Програмування». З 2014 року організовано також олімпіади з математики, фізики та англійської мови. Цьогоріч вперше додали до списку хімію та біологію.

Учасниками міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій можуть бути учні 5-11-их класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів України. Усі Інтернет-олімпіади проводяться у два тури за виключення олімпіади з ІТ де є три тури. Як правило перший тур є заочним і право взяти участь мають усі бажаючі незалежно від рівня знань. Участь у цих олімпіадах є безкоштовною, треба мати лише комп’ютер та доступ до Інтернету.

Всеукраїнська учнівська олімпіада з інформаційних технологій проводиться в три етапи:
І етап – жовтень, заочний, за допомогою системи он-лайн-тестування;
IІ етап олімпіади проводиться в очній формі на базі бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка».
ІІІ етап олімпіади з ІТ проводиться у квітні 2016 року та передбачає виконання творчого завдання на одну із запропонованих тем:

  • розроблення комп'ютерних ігор,
  • розроблення сайту,
  • розроблення символіки для задач інформаційних технологій.

Для мотивації та можливості розвитку учнівських талантів організатори та партнери планують нагородити переможців другого та третього етапів цінними призами – не лише комп’ютерами чи планшетами, а й можливістю навчатись у провідних ІТ-компаніях. Так, до прикладу, минулорічні переможці отримали матеріальну винагороду в розмірі десяти тисяч гривень, а окрім цього навчальні заклади, де вони навчаються, отримали комп’ютерні класи.

Окрім ІТ-олімпіади за таким принципом проводяться також олімпіади з математики та англійської мови.

Графік проведення:

17 жовтня - Олімпіада з інформаційних технологій

18 жовтня – Олімпіада з математики

24 жовтня – Олімпіада з англійської мови

6 грудня – Олімпіада з біології

13 грудня – Олімпіада з хімії

Деталі за посиланням.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!