«Інтертелеком» припиняє обслуговування клієнтів із Львівщини

2784 0
Оператор працював на Львівщині з 2011 року.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Із 1 вересня національний мобільний оператор «Інтертелеком» не обслуговуватиме клієнтів Львівської та ще восьми областей. Про це повідомила пресслужба компанії.

Йдеться про Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Тернопільську, Рівненську, Чернівецьку, Донецьку і Луганську області.

«Компанія "Інтертелеком" своєчасно виконала всі зобов'язання по проведенню радіочастотного рефармінгу, пов'язаного зі звільненням свого радіочастотного ресурсу для впровадження стандарту зв'язку E-GSM і запуску проєкту LTE-900 іншими операторами мобільного зв'язку», – йдеться в повідомленні.

«Інтертелеком» шукав інвестора для розгортання мереж LTE (стандарт 4G), утім через карантин домовитись із ними так і не вдалось, як і вчасно оплатити вартість ліцензії на використання технології LTE.

«Інтертелеком» хоче переглянути свою стратегію розвитку. Зокрема, відмовитися від частини радіочастотного спектра і сконцентруватися на регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії.

Заявку на переоформлення радіочастотного ресурсу компанії вже направили до ​​Національної комісії з держрегулювання у галузі зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

У лютому експрем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що «Інтертелеком» запустить LTE-900 раніше великої трійки. 17 березня «Інтертелеком» отримав відстрочку на покупку 4G ліцензії до 1 квітня. 7 квітня «Інтертелеком» повернув ліцензію 4G. Суд відкрив справу за позовом НКРЗІ.

Компанію «Інтертелеком» заснували у 1998 року як перший національний оператор мобільного зв’язку. На Львівщині він запрацював у 2011 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!