На площі Петрушевича заборонять паркування і мають оновити сквер

1225 0
Загалом площа Петрушевича має стати транспортним хабом, де буде велопаркінг, місця для прокату велосипедів тощо.
фото: скріншот з презентації проєкту

фото: скріншот з презентації проєкту

Наступного року у Львові планують оголосити відкритий концесійний конкурс, де оберуть інвестора, що облаштовуватиме підземний паркінг на площі Євгена Петрушевича. Водночас переможець зобов’язується оновити сквер на площі: змінити освітлення, доріжки тощо. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу інвестицій і проєктів управління інвестицій та проєктів ЛМР Олег Веклин. 

Паркінг планують облаштувати у верхній частині площі Петрушевича. На цій ділянці, за його словами, провели геологічне дослідження і, аби уникнути ризику та не входити в напірний водоносний горизонт, кількість місць вирішили скоротити. Так, він буде не дво-, а однорівневим, та вміщатиме 100 машин. Водночас це дозволить зберегти сквер та зелені насадження. Окрім цього, у паркінгу буде ще 20 місць зі швидкісною зарядкою для електромобілів.

Читайте також: В Україні дозволили будувати паркінги під закладами харчування, культури і спорту

«Наземний паркінг на площі мають ліквідувати та заборонити там паркування з облаштуванням відповідних знаків. Інвестор, у свою чергу, зобов’язується оновити сквер: зробити там нове освітлення, нові доріжки. Загалом площа Петрушевича має стати транспортним хабом, де буде велопаркінг, місця для прокату велосипедів тощо», – каже він.

Нагадаємо, ще підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У 2018 році міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проект земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Уже в 2019 році виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проєктування реконструкції площі Петрушевича у Львові з підземним паркінгом. Його будуватимуть за кошти інвестора після проведення інвестиційного конкурсу. Попередньо планували, що його вартість може становити 5 млн євро, а реалізація – до 10 років. Паркінг мав бути дворівневим і вміщувати приблизно 300 машин.

На пленарному засіданні 6 грудня депутати Львівської міськради прийняли ухвалу про доцільність здійснення державно-приватного партнерства (ДПП) у формі концесії  проєкту будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича. Вона слідує за попереднім рішенням виконавчого комітету ЛМР.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!