Іран взяв на себе відповідальність за збитий у Тегерані український літак

1352 0
Ракету «земля-повітря» «Тор-М1», якою збили український літак, ймовірно виготовили у Росії.
Фото: ivnanews.ir

Фото: ivnanews.ir

Іран готовий взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства. Про це йдеться на сайті МЗС.

Читайте також: Усе про авіакатастрофу військового літака Ан-26 на Харківщині в один клік

Сьогодні, 19 жовтня, заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін зустрівся з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом. Під час зустрічі сторони обговорили переговорний процес стосовно збитого Боїнга PS752 в Ірані у січні 2020 року.

«Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства», – зазначив заступник міністра.

Євгеній Єнін підкреслив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи та закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

Читайте також: Під Львовом розбився вантажний літак. 5 людей загинули 

Нагадаємо, літак авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи після злету з аеропорту в Тегерані, звідки мав прямувати у Київ. На борту літака перебували 176 людей, із них 11 – громадяни України. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

9 січня, у Пентагоні повідомили, що літак зазнав удару ракетою «земля-повітря» «Тор-М1», імовірно виробленою в Росії. Лише 11 січня офіційний Іран визнав, що збив літак ненавмисне. Тіла загиблих повернули в Україні 19 січня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!