Ірину Микичак призначили першою заступницею міністра охорони здоров'я

27525 0
Таке рішення уряд ухвалив сьогодні.
Фото: Львівська пошта

Фото: Львівська пошта

Колишня очільниця департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак призначена першою заступницею міністра охорони здоров'я. Про це ідеться на сайті МОЗ.

Попередній керівник Львівщини Маркіян Мальський звільнив з посади очільниці ДОЗ Ірину Микичак у грудні 2019 року, за два тижні до власного звільнення. За словами Ірини Микичак, жодних офіційних пояснень вона тоді не отримала і вважає своє звільнення незаконним. Зараз, за інформацією Tvoemisto.tv, це звільнення розглядається у суді. На цій посаді в ЛОДА Ірина Микичак пропрацювала з квітня 2017 року.

Читайте також: Перезавантаження уряду. Троє львів'ян потрапили до нового Кабміну

Ірина Микичак за освітою є лікарем-педіатром. Вона закінчила Львівський державний медичний університет імені Данила Галицького у 1984 році. Також має диплом магістра державного управління, що здобула у 2001 році.

Кандидатка має звання «Заслужений лікар України», була депутаткою ЛМР, є співзасновницею та учасницею низки громадських та благодійних організацій. Ірина Микичак працювала у Перемишлянській ЦРЛ за спеціальністю, була головною спеціалісткою ДОЗ ЛОДА, очолювала львівську обласну дитячу клінічну лікарню Охматдит, із 2003 року працювала у ГУ ОЗ ЛОДА у різних профільних відділах, із 2013 до 2017 року була заступницею директора департаменту ДОЗ ЛОДА, а у квітні 2017 перемогла у конкурсі і очолила департамент.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні оновився склад Кабінету міністрів. Очолив його львів'янин Денис Шмигаль. Керувати МОЗ у цьому складі уряду замість Зоряни Скалецької буде Ілля Ємець. Він – доктор медичних наук, професор кафедри дитячої кардіології та кардіохірургії академії імені Шупика, заслужений лікар України, член Європейської асоціації хірургії вроджених вад серця. У 2010-2011 роках Ілля Ємець вже керував МОЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!