Політична реклама

Іспанці та голландці хочуть керувати індустріальним парком у Львові

1662 0
У Львові визначили ділянку під будівництво індустріального парку, тож зараз триває етап вибору керуючої компанії. На цю роль вже претендують компанії з Іспанії та Нідерландів. За попередньою оцінкою фахівців, якщо вдасться реалізувати цей проект, тут може бути створено від 6 до 12 тис. робочих місць.

Львівський проект індустріального парку є одним із п’яти, офіційно зареєстрованих Державним агентством інвестицій і внесених до Державного реєстру. Це територія, де будуть розташовані низка промислових підприємств та інфраструктура. Так 80% території території парку планують відвести під розміщення промислових підприємств (5–9 підприємств – кожне з яких розміщатиметься на ділянках від 1 до 4 га), до 4 га території буде відведено під транспортно-логістичні центри, складування та перевезення вантажів, митний склад, а 1 га території планується виділити під адміністративно-офісні приміщення.

Він розташовуватиметься на ділянці, що примикає до автомобільної магістралі загальноміського значення вул. Шевченка, що напряму виходить на автомобільну магістраль Львів - Краковець, інформує прес-служба Львівськкої міськради.

Ділянка під парк

Як розповів представник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради Ігор Матвіїшин, вже виготовлено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки – він затверджений сесією міської ради. Також ділянці було присвоєно кадастровий номер та оформлено право власності на неї на територіальну громаду Львова. Договір оренди земельної ділянки буде укладатись керуючою компанією, а вже вона надалі надаватиме її в користування учасникам індустріального парку.

За попередньою оцінкою фахівців, за реалізації цього проекту на території промислової зони може бути створено безпосередньо від 6 до 12 тис. робочих місць.

«Наше завдання – це створити максимально сприятливі умови в сьогоднішній складній політичній ситуації для залучення керуючої компанії. Якщо керуюча компанія, за результатами проведення конкурсу, буде звертатися до нас стосовно того, що їх не влаштовує орендна плата, то ми будемо максимально використовувати всі можливості в межах чинного законодавства, щоб мінімізувати її. Може здатися, що ми робимо це на шкоду територіальній громаді, зменшуючи надходження до міського бюджету, але ми дивимось на цей проект з точки зору міжнародного досвіду: нам не так важливо отримати короткострокові переваги у вигляді 1 чи 1,5 млн грн на рік від оренди. Нам важливо сюди залучити 5-6 промислових підприємств, які створять понад 6 тисяч робочих місць, з яких будуть виплачуватись податки», – пояснив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль.

Так виглядатиме парк у майбутньому

Незважаючи на ситуацію в Україні, вже є претенденти, щоб стати керуючою компанією, зокрема іспанська та голландська компанії. У червені їх керівники прибудуть до Львова. Крім того, уже є потенційні інвестори для 30-40% території Індустріального парку.

На повну реалізацію проекту відведено близько 6-7 років, проте вже зараз експерти припускають, що цей термін можна скоротити вдвічі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!