Історії вчителів, які втекли до Львова через війну, та що сталося з бізнесом росіян на Львівщині. Підсумки доби

1033 0
Нині 22 листопада та 272 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Ugcc.ua

Фото ілюстративне: Ugcc.ua

Ситуація на фронті: росія, швидше за все, розглядатиме збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет. «Завдяки тому, що південно-західну лінію фронту росії тепер легше обороняти вздовж східного берега річки Дніпро, сектор Сватового тепер, ймовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ», – йдеться у звіті розвідки Великої Британії.

Однак, за даними розвідки, як оборонна, так і наступальна спроможність рф обмежена через гострий брак боєприпасів і кваліфікованого персоналу.

На Кінбурнській косі Миколаївської області триває військова операція в режимі тиші, але шторм в морі сприяє звільненню цієї території. 

«У ці часи там зазвичай дуже сильно штормить. І втриматися, навіть просто перебуваючи на місці, неможливо. Дуже потужні вітри, шторми, навіть природа змиває і зливає ворога з цієї землі», – зазначила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, контроль над косою дозволить убезпечити зерновий коридор з Миколаївського порту.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку в Луганській області та Спірне, Білогорівку, Яковлівку, Соледар, Бахмут, Кам’янку, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівку, Мар’їнку і Новомихайлівку – Донецькій.

Українська авіація та ракетні війська і артилерія завдали ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки противника. А також уразили: пункт управління, склад паливно-мастильних матеріалів і станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

На цю ж тему: Польща хоче розмістити запропоновані Німеччиною Patriot біля кордону з Україною

Акцент дня: Згуртувались і не припиняли навчання. Історії учителів, які втекли до Львова через війну.

Тvoemisto.tv поговорило з учителями, які через війну переїхали до Львова і тепер працюють у тутешніх школах. Двоє з них викладають у місті Лева офлайн, а з учнями рідних шкіл займаються онлайн. У кожного з них своя унікальна історія.

Ми розмістили цей матеріал у День Гідності та Свободи, як приклад нескорених людей, які зробили свій свідомий вибір.

Ключові події:

1. Бізнес росіян на Львівщині. Що сталось з ним після повномасштабного вторгнення. Росіяни змінюють громадянство, переписують активи на осіб без токсичного паспорта або втрачають своїх партнерів в Україні. Але дехто вже втратив контроль над своїми активами.

Нагадаємо, у травні цього року набув чинності закон, що дозволяє під час воєнного стану швидко стягувати в дохід держави активи підсанкційних фізичних та юридичних осіб, якщо вони сприяли збройній агресії проти України;

На цю ж тему: На Львівщині виявили чотири фірми з іранськими бенефіціарами. Водночас у Чернівецькій та Тернопільській областях таких компаній не знайшлося, а на Франківщині – дві;

2. Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом. «Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації. Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», – заявив голова постійної делегації України Єгор Чернєв;

3. Енергетики розповіли, скільки ще триватимуть відключення світла. В такому режимі українцям доведеться жити щонайменше до березня.

«Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча нині відключень стало менше, я хочу, щоб усі розуміли: найімовірніше, жити в режимі вимкнень українцям доведеться щонайменше до кінця березня», – написав гендиректор енергопостачальної компанії YASNO (субхолдинг ДТЕК) Сергій Коваленко;


4. На Львівщині планують запровадити е-квиток у автобусних маршрутах. Конкурсна комісія визначила переможцем компанію ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи».

Інвестор за свої кошти закупить валідатори і встановить їх на приміські та міжміські автобуси, які курсують на Львівщині. Реалізація цього проєкту займе орієнтовно 6 місяців;

А також: Сервісний центр МВС у Львівській області переходить на новий робочий графік. Працювати будуть з вівторка по суботу включно;

5. Мокрий сніг та ожеледиця. Якою буде погода у Львові на тижні. Львів’ян попереджають про ожеледицю на дорогах.

Історія Львова: Що має побачити кожен львів’янин: храм Cвятого Архистратига Михаїла. На честь свята Михаїла Tvoemisto.tv розповідає про храм, розташований у Львові на вул. Винниченка, 22.

Читайте також: Концерти відомих гуртів та вистави. Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!