Історія звільненого азовця та кому заборонили виїзд закордон. Підсумки доби

1293 0
Нині 23 вересня та 212 доба героїчного протистояння російській агресії.
Заступник командира полку Азов Святослав «Калина» Паламар, 21 вересня 2022 року. Фото: МВС України

Заступник командира полку Азов Святослав «Калина» Паламар, 21 вересня 2022 року. Фото: МВС України

Повітряна тривога. В 11:47 у Львові спрацювали сирени, була ймовірність запуску ракет із акваторії Чорного моря. Повідомлялося, що ракету, яка летіла в напрямку Кременчука, «приземлили» сили ППО

Ситуація на фронті. За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки противника поблизу Куп’янська, Спірне, Майорська, Зайцеве, Авдіївки, Новомихайлівки, Опитне та Кам’янки.

В районі Сватове було поранено командира 144 мотострілецької дивізії рф генерал-майора Цокова. З 19 по 20 вересня до військового шпиталю у Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військових, готуються прийняти ще 200.

Аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW) заявили, що Кремль спробував применшити значення обміну полоненими з Україною, провівши обмін в той самий день, коли була оголошена «часткова мобілізація».

Акцент дня. «Мамо, хто, як не я?». Історія азовця «Калини» з Львівщини, якого звільнили з полону. Святослав Паламар «Калина» – з міста Миколаєва на Львівщині, 21 вересня його та інших командирів «Азову» звільнили з полону. Tvoemisto.tv поговорило з його батьками, Лідією та Ярославом Паламарями, про їхню сім’ю, Революцію Гідності, службу Святослава в армії та «Азові», допомогу мешканцям Маріуполя і про розмову з заблокованого заводу.

Чому це важливо? Це історії нашої боротьби з російськими окупантами, історія – української перемоги. Саме на них будемо будувати майбутнє нашої країни. Тому важливо зараз їх задокументувати. 

На цю ж тему: Обмін українських захисників. Що відомо сьогодні та До багатьох звільнених з російського полону застосовувались жорстокі тортури, – ГУР.

Ключові події:

1. СБУ показала унікальні кадри обміну українських полонених. На відео – найперші та найщиріші емоції українських захисників.

2. Чоловікам-студентам іноземних вишів обмежили виїзд за кордон. Причина – масові підробки документів.

3. У львівській лікарні виявили розтрати коштів на понад 8 млн гривень. Порушення зафіксовані у період з грудня 2019 року по березень 2022 року.

4. На Львівщині за 20 млн гривень відкриють ще один пункт пропуску для вантажівок. Майбутній пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею, будівництво якого планують завершити до 2024 року, тимчасово працюватиме для в’їзду та виїзду вантажного транспорту без вантажу.

5. Як у Львові працюють над відновленням старовинних вітражів. Якщо вітраж не дуже пошкоджений, то відновити його можна за декілька днів. Проте, є складні тріщини – реставрація яких триває довше.

Мобільність Львова. 14 років у Львові будують автостанції, а добре облаштованих так і немає. Чому в нашому місті немає зручних АС, зате є багато планів, як їх будувати, пояснює засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Благочинність. На музичному квартирнику збиратимуть кошти для автороти 103 Бригади ТРО. Всі виручені кошти передадуть львівським тероборонівцям, які перебувають на Донецькому напрямку.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!