Чи поїде трамвай на Сихів: 70 днів, кредит та обіцянки

3828 0
Колектор на вул. Стуса, який у Львівській міській раді вважають однією з причин, чому затримується запуск трамваю на Сихів, продовжують ремонтувати. Допоки навіть міські чиновники оцінюють план виконаних робіт щодо аварійного колектора менше, ніж на половину. І чекають на кредит від ЄБРР на його ремонт.
Фото: city-adm.lviv.ua

Фото: city-adm.lviv.ua

Ще 7 березня 2015 року директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза в коментарі Tvoemisto.tv розповів, що існує проблема з цим колектором. Він зазначив, що колектор пролягає на глибині 15 метрів, і проводити ремонтні роботи відкритим методом є доволі небезпечно, та й дорого. Відтак до Львова приїжджали експерти, які й підтвердили як аварійність колектора, так і необхідність проведення робіт закритим методом. Саме їхні рекомендації було подано до ЄБРР, щоб отримати додатковий кредит на ці роботи. Мова йде про суму близько 5 млн. євро. Як тільки надійде погодження від банку, будівельники зможуть приступити до виконання робіт. Остаточне рішення від банку, за словами Олега Берези, мало надійти з дня на день.

Та вже сьогодні, 22 жовтня, на місце ремонтних робіт приїхав чинний міський голова Андрій Садовий, який «оглянув виконання робіт з заміни аварійного колектора, які проводяться відкритим способом», – йдеться в повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

«Зараз планово, системно прокладаємо новий колектор. Технологія відкритого способу, велика підземна частина, потім заново робимо основу, кладемо асфальт, безшумні трамвайні колії і до кінця року основний об’єм робіт буде виконано», – традиційно пообіцяв Андрій Садовий.

За словами Олега Берези, роботи по каналізаційному колектору на вул. Стуса виконані на 45%.

«На ділянці від заправки до вул. Угорської роботи ще не розпочинали через колектор. Чекаємо на рішення кредитного комітету ЄБРР щодо виділення додаткових коштів на заміну аварійного колектора довжиною 800 м», – додав Олег Береза.

Хоча рішення від ЄБРР мало бути ще в середині вересня.

Тож допоки міські чиновники обіцяють що «до кінця цього року весь основний об’єм робіт буде виконаний», і запевняють що трамвай на Сихів поїде до Нового року, до самого Нового року залишилося лише 70 днів.

Нагадаємо, що згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Загалом під час будівельних робіт, які складаються з двох частин (ЛОТ 1: (вул. Угорська – вул. В. Вернадського) довжиною 3 661,5 метрів; ЛОТ 2: (вул. І. Свенціцького – вул. Угорська) довжиною 1 981,5 метрів), буде прокладено близько 5,2 км колії, загальна довжина колії – 11,5 км. Попередньо за маршрутом буде облаштовано по 10 зупинок у кожен бік, тобто загалом 20 зупинок.

Вартість робіт за контрактом складає 17,805 млн. євро. Фінансування проекту охоплює кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро і 6,8 млн євро з міського бюджету. Будівництвом займається турецька компанія «Онур».

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!