Історія закинутого конференц-залу, що викупив УКУ. Фото

9671 0
У кінці 80-тих років комплекс будівель теперішньої податкової будували для потреб львівського обкому КПРС.
фото urbexplore

фото urbexplore

Будівля теперішьного управління ДФС у Львівській області разом з недобудованим виставково-театральним залом обкому компартії виникла на місці комлексу львівського спортивногу клубу «Чорні». Комплекс збудований у 1923 р. за проектом інженера Людвіка Кріштельбауера.

Він складався з футбольних полів – головного і тренувального, легкоатлетичних доріжок, трибун – бетонної і дерев’яної, велотреку, тенісних кортів, баскетбольного і волейбольного майданчиків, тренувальних залів, розміщених у цокольному поверсі головної трибуни. Від 1939 до початку 1980-х рр. ним розпоряджалось спортивне товариство «Динамо».

Читайте також: У Львові на території наукового інституту хочуть збудувати житловий комплекс

У 1986 році тут почали будувати дві будівлі, які призначались для обласного комітету Комуністичної партії Радянського Союзу. Це – головна будівля, заввишки 53 метри та конференц-зал у формі круга, на 790 осіб.

Архітектор проекту Василь Каменщик. Він у 2002-2006 році був головнии архітектором Львова. Він такоє є автором кількох інших знакових споруд міста: будівля львівського палацу мистецтв на вул. Коперника; комплекси будівель Львівського обласного управління СБУ на вул. Вітовського; санаторій «Перлина Прикарпаття» (м. Трускавець) та інші.

Читайте також: У Львові розбудовують студмістечко УКУ. Буде відкрита бібліотека та готель

Після розпаду Союзу та настання незалежності будинок на Стрийській на майже 10 років залишився довгобудом – знайти нового господаря для нього ніяк не вдавалось. Пізніше будівлю під свою опіку взяли податківці, а недобудований конференц-зал залишився на балансі держави.

10 вересня стало відомо, що недобуд викупив Український католицький університет за 10 млн гривень. У цій будівлі можуть розмістити або конференц-зал УКУ, або студентський центр, або новий академічний будинок.

За матеріалами: Тиждень, Центр міської історії центральної та східної Європи, urbexplore, Вікіпедія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!