«Історію України» та «Всесвітню історію» об'єднають в один шкільний предмет

7089 0
У Міністерстві освіти і науки України презентували концепцію інтегрованого курсу «Історія України у світовому контексті» для учнів 10-11-х класів.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Курси об'єднають в один предмет для школярів, які матимуть профільне навчання, – інформують на сайті МОН

«Діти мають право на вибір. І якщо ми їм цей вибір не забезпечимо, ми залишимо їх перед викликом із 20-ти навчальних предметів. Як цю проблему вирішують у провідних країнах світу? Дитині дають обрати свій профіль, а те, що їй потрібно для гармонізованого розвитку і цілісного світогляду, включають в інтегровані курси. І ми теж хочемо якомога швидше ухвалити рішення щодо прочитання інтегрованого курсу «Історія» для тих, хто обрав, наприклад, природничо-математичні профілі. Так є значно більше шансів, що в них після школи залишаться реальні знання з цього предмету»,  – зазначила очільниця міністерства Лілія Гриневич.

Читайте також: Замість шкільних іспитів випускники складатимуть ЗНО 

На її думку, такий підхід стане шляхом до успішнішого формування громадянської компетентності та національної ідентичності у старшокласників. Адже ідея інтегрованого курсу полягає у тому, щоб помістити новітню історію України (ХХ-ХХІ століть) у світовий контекст, поставити її у центр шкільного курсу.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!