Вілла Люсія у Львові лишилася без даху

3977 0
Незважаючи на вжиті попереджувальні заходи, у будівлі обвалилася стеля
Фото: e-dem.in.ua

Фото: e-dem.in.ua

У віллі Люсія, що на вулиці Свєнціцького, 16, обвалився дах. Про це вчора, 20 грудня, на своїй сторінці у Facebook повідомила історик архітектури Тетяна Казанцева, опублікувавши фотографію, на якій помітні значні пошкодження історичної будівлі. За її словами, зруйновані елементи вілли помітив історик архітектури Ігор Жук.

Фото: facebook Тетяни Казанцевої

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко в коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що в будівлі завалився дах, котрий попередньо укріпили спеціальними конструкціями.

Читайте також: Вілла на Левинського, яка може зникнути та її мешканці. Фоторепортаж

«Ми отримали фотографії, які свідчать, що з будівлі були зрізані елементи, на нашу думку, з метою доведення до більш критичного стану віли. Власник ОСББ заявляє, що дах завалився сам, хоча встановлена нами захисна конструкція робилася так, щоб унеможливити це», — сказав він.

За його словами, у міській раді скерували звернення в поліцію, прокуратуру та ДАБІ. Також він запевнив, що документів для будівництва нового будинку на місці історичної вілли не видаватимуть.

Нагадаємо, раніше міська влада та співвласники будинку по вулиці Свєнціцького, 16 заявили про те, що знайшли точки дотику в справі майбутнього будівлі.

Микита Гладченко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!