Історичні пам’ятки Львова позначатимуть спеціальним знаком

2417 0
Один металевий знак без монтажу коштує 700 грн.
Джерело: Myron Pankevich

Джерело: Myron Pankevich

Історичні та культурні пам’ятки Львова позначатимуть інформаційним знаком. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Читайте також: На Львівщині розпочали встановлювати інформаційні таблиці про видатних діячів

Управлінню охорони історичного середовища виготовити та встановити відповідні знаки на всіх пам’ятках культурної спадщини Львова.

За словами керівниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, один металевий щит без монтажу коштуватиме місту 700 грн. На виконкомі також вирішили обрати інший колір для щита. Загалом по місту є близько ста інформаційних таблиць, які планують замінити.

«Такі таблиці виконують радше сигнальну функцію, вони повідомляють, що будинок є памяткою. Їх запровадили після 2 світової війни, аби не нищили історичну архітектуру. Вони можуть бути металеві, пластикові і комбіновані», – сказала Лілія Онищенко.

Читайте також: Де на Львівщині ознакували туристичні шляхи?

Нагадаємо, у 2012 році у Львові за кошти інвесторів встановили 20 інформаційних таблиць на туристичних об’єктах міста.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!