Історичну бруківку із площі Двірцевої та вулиці Чернівецької мають зберегти

2389 0
Бруківку зберігатимуть на Пластовій.
Фото: Богдан Зятик

Фото: Богдан Зятик

Бруківку, отриману при реконструкції площі Двірцевої та вулиці Чернівецької, передадуть на зберігання «Львівводоканалу». Таке рішення ухвалив виконавчий комітет ЛМР 10 липня.

Читайте також: Як ремонтують вулицю Чернівецьку у Львові. Актуальні фото

ЛКП «Львівавтодор» і Залізнична районна адміністрація мають забезпечити облік та складування бруківки на території очисних споруд на вул. Пластовій, 13. «Львівводоканал» має забезпечити належну охорону бруківки.

Торік у Львові навіть зареєстрували петицію з вимогою зберегти цю історичну бруківку.

До речі, на площі Двірцевій мали замостити залишки мозаїки, яка лишилася після реконструкції вулиці Замарстинівської. Перед цим на Замарстинівську під час ремонтних робіт бруківки не вистачило, тож її залишки залучали з інших вулиць, а на частині ділянки використали колотий камінь. 

Читайте також: «Бруківка – це наша історична пам'ять». Фоторепортаж

Нагадаємо, вулицю Чернівецьку у Львові почали ремонтувати наприкінці червня. Роботи за 89,9 млн грн виконує ТОВ «Вельт Капітал». Там уже демонтують бруківку і почали замінювати мережі. Роботи триватимуть майже до кінця 2021 року. 

Трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Тут повністю змінили конфігурацію руху громадського транспорту й облаштували пішохідну алею. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!