Італія готова стати гарантом безпеки і нейтралітету для України

1586 0
Рим має намір відмовитися від російських енергоносіїв.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що Італія готова виступити «гарантом нейтралітету» України у новому безпековому документі, пише La Repubblica.

«Продовження переговорів між сторонами та гуманітарне перемир'я є пріоритетами. Ми відзначаємо прогрес, досягнутий у Туреччині після зустрічі між двома делегаціями. Уряд Італії готовий зробити свій внесок у мирний процес і виступити гарантом нейтралітету України», – каже італійський дипломат.

Читайте також: Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні

Він додав, що його країна також працює над пошуком компромісного рішення, щоб покласти край війні – санкціям і дипломатії надають прерогативу в уряді Італії. Глава МЗС наголосив, що Рим націлений відмовитися від російських енергоносіїв.

Нагадаємо, 29 березня відбувся черговий раунд переговорів України та Росії, після яких російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Також у межах перемовин українська делегація запропонувала створити систему гарантій безпеки для України. Ключова вимога до договору – чіткі гарантії безпеки України, які мають бути аналогічні 5 статті НАТО. Серед гарантів бачать країни Ради безпеки ООН, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу, Ізраїль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!