Італія із 3 червня відкриє кордони

3274 0
Водночас залишається в силі заборона на пересування і вимога про карантин для людей із підтвердженим діагнозом Covid-19.

Уряд Італії прийняв рішення стосовно ослаблення обмежувальних заходів, запроваджених в країні через пандемію коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні на сайті італійського уряду.

Зокрема, з 3 червня в Італії знімуть обмеження на пересування всередині країни, а також на в'їзд і виїзд за її межі.

В'їждати до Італії дозволять з країн Європейського Союзу та Шенгенської зони, включаючи Швейцарію та Монако. Для тих, хто перетинатиме кордон, обовязкового карантину на 14 днів не буде.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Водночас залишається в силі заборона на пересування і вимога про карантин для людей із підтвердженим діагнозом Covid-19, чи тих, хто контактував з інфікованими.

В уряді Італії також зазначають, що у разі нового спалаху коронавірусної інфекції влада на регіональному або ж національному рівні може знову обмежити пересування в конкретних районах.

Нагадаємо, що Італія стала першою країною у світі, де запровадили через коронавірус обмеження на території усієї країни. Таке рішення італійський уряд ухвалив 9 березня ввечері, коли кількість померлих у від коронавірусу в Італії зросла майже на 100 людей за добу – до 463.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!