Італія відкрилася для вакцинованих туристів з України

1324 0
Від самоізоляції звільняють українців, які мають негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген і «зелений» сертифікат.
Photo by Dan Novac on Unsplash

Photo by Dan Novac on Unsplash

Вакцинованим туристам дозволили в'їзд до Італії без обов'язкової п'ятиденної самоізоляції. Відповідні зміни діють для країн категорії D, куди входить і Україна. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на МЗС України.

Від самоізоляції звільняють українців, які мають негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген і «зелений» сертифікат (Green Pass) європейського зразка про завершення повного курсу вакцинації однією із затверджених Європейським агентством з лікарських засобів вакциною (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca).

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

Якщо зазначених сертифікатів немає – громадяни можуть в'їхати до Італії, але для них буде обов'язковою п'ятиденна самоізоляція, а після її закінчення необхідно зробити тест на коронавірус.

Діти до шести років звільняються від молекулярного або антигенного тесту, але все одно мають самоізолюватись у разі такої необхідності. Ці правила діють до 25 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні запустили Covid-сертифікати. Згенерувати сертифікат стало можливим з 21 серпня. Як це зробити – дізнавайтеся за посиланням.

 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!