Італія запровадила режим відкритого неба з Україною

2714 0
Італія відкрила небо для українських літаків і фактично зняла обмеження щодо частот і кількості перевізників.

Про це повідомив юрист Андрій Гук після засідання комісії Державіаслужби щодо розподілу прав на експлуатацію повітряних ліній, – пише hromadske.tv.

«Італія відкрила небо з Україною і зняла всі обмеження щодо частот і кількості перевізників», — написав він у Facebook.

Документом встановлюється частота і кількість повітряних перевезень з боку обох сторін. Також дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Слід зазначити, що у переліку рейсів львівського аеропорту є два італійські міста, куди здійснюються польоти - це Болонья та Рим. Ще нещодавно зі Львова можна було полетіти прямим рейсом до Мілану та Венеції, однак ці напрямки згодом закрили.

Читайте також: Авіакомпанії отримали нові маршрути з львівського аеропорту. 6 нових міст

Як відомо, наразі залишається заблокованим питання відкритого неба між Україною і Європейським Союзом. Однак, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що затримка в підписанні не пов'язана з Україною.

«Причина одна — стара територіальна суперечка двох європейських країн. Поки Великобританія і Іспанія не домовляться про статус Гібралтару, підписання Угоди буде відкладатися», — сказав міністр.

Нагадаємо, 14 січня Україна і США стали повноцінними партнерами у відкритому небі.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!