Італія запроваджує карантин на всій території країни через коронавірус

6948 1
Раніше карантин запроваджували лише в окремих регіонах.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

Італія стала першою країною у світі, де запровадили через коронавірус обмеження на території усієї країни. Про це повідомив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте, передає BBC.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Таке рішення італійський уряд ухвалив 9 березня ввечері, коли кількість померлих у від коронавірусу в Італії зросла майже на 100 людей за добу – до 463. Нові правила не відрізняються від тих, що раніше запровадили в регіоні Ломбардія та ще в 11 провінціях на півночі країни.

Нові обмежувальні заходи набули чинності від сьогодні, 10 березня. Пересуватися всередині Італії можна буде лише з поважної причини – на роботу, через стан здоров’я або у зв'язку з сімейними обставинами. Також діятиме заборона на публічні зібрання, аби не допустити великого скупчення людей. Тимчасово скасували також усі спортивні змагання на території країни до 3 квітня. Натомість італійські футбольні клуби продовжать виступати в єврокубках, але їхні домашні матчі відбуватимуться без глядачів на трибунах.

Додамо, що низка авіакомпаній скасовують рейси до Італії, зокрема LOT, WizzAir, Luftgansa та SkyUp. Із України наразі прямих рейсів до Італії немає.

Читайте також: Коронавірус в Україні. Як правильно користуватися антисептиком

Нагадаємо, в Україні виявили одного хворого на коронавірус, який разом із дружиною прилетів із Італії до Чернівців. Нині він перебуває в Чернівецькій інфекційній лікарні. Ще четверо українців хворі поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії. Одна пасажирка лайнера вже вилікувалася. 49 українців також перебувають на круїзному лайнері біля берегів Америки.

У світі ж зафіксували понад 110 тисяч випадків зараження вірусом, із них смертельних – більше 3,8 тисяч, а вилікувались – понад 62 тисячі інфікованих.

 


Читайте також:
10 Березня, 2020 21:04
так ----сорок років офіційно честно працюючи й справно з наших зарплат нас не питаючи держава стягувала грабуючи з нас гроші в пенсійний фонд!!! А тепер ЗЕлупа краде наші кровно заробленні пенсії на підняття по 100000-чні в гривнях воровскі зарплати анти-Слугам-депуташкам проти народу і по 7500000000 гривень щомісяця зарплату бандиту коболєву і про Омани не забуває гульнути бандит-терорист ЗЕ-падло за кошти пенсіонерів а також за кошти вкраденних пенсій найманців фінансує ЗЕ-падло 30000гривневими тіпа зарплатами і янукович тут виглядає дрібнесеньким ворішкою проти клоуна-крадія ЗЕленського!!!!!! БАНДИТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ ІМПІЧМЕНТ І ПОСАДИТИ ДОВІЧНО НА НАРИ разом з його братаном крадієм пенсій ПАРАШЕНКОМ!!! А краще булоби відразуж застрелити обох ЗЕ-параш.БАНДИТІВ, щоби другим неповадно було красти зароблені за багаторічні роки тяжкою працею пенсії в людей бандитам при владі!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!