ІТ-бум у Львові призвів до зростання цін на оренду житла

5683 0
Потенційних орендарів житла у Львові ділять на «айтішників» і «неайтішників». За даними фахівців, хорошу квартиру у Львові в ціновому діапазоні від 5 до 13 тисяч грн. на місяць здають в оренду за один-два дні.

Як розповів в інтерв’ю Tvoemisto.tv фахівець з нерухомості компанії «ІVA Нерухомість» Святослав Могиляк, «не айтішники» – це люди, для яких прийнятна ціна за оренду житла – від 3 до 6 тисяч грн. натомість для «айтішників» – від 6 тисяч і вище.

За його словами, до Львова їдуть фахівці з високих технологій із різних міст України. Вони заробляють понад тисячу доларів США на місяць і хочуть жити в добрих умовах.

Читайте також: Скільки зараз у Львові коштує оренда житла

«Тож через великий попит пропозиція змінюється і оренда стає дорожчою. ІТ-бум розворушив ринок. Зараз хороша квартира від 5 до 13 тисяч гривень віддається в оренду за один-два покази» -- наголосив ріелтор.

За його словами, великими попитом серед ІТ-фахівців користуються квартири в будинках по вулицях Героїв УПА, Антоновича, Залізничної та на початку Городоцької, недалеко розташовані офіси ІТ-компаній.

«Усі хочуть жити ближче до офісу. Там навіть «шлакова» квартира без ремонту може піти за 5 тисяч тільки через місце» -- наголосив Святослав Могиляк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!