It-компанія SoftServe передала апарати ШВЛ та медичні ліжка у лікарні Львова

1859 0
Крім цього, ще на початку карантину IT-компанія SoftServe виділила 10 млн грн для підтримки медичних закладів у боротьбі з пандемією коронавірусу.
Фото: SoftServe

Фото: SoftServe

It-компанія SoftServe передала апарати ШВЛ та медичні ліжка у лікарні Львова. Зокрема нову техніку та ліжка отримали Львівська лікарня швидкої медичної допомоги та Міська дитяча клінічна лікарня.

Раніше в опорні лікарні Львові надіслали майже 8 тисяч респіраторів різних виробників, два апаратів ШВЛ, 600 костюмів для лікарів вітчизняного виробництва та 2000 костюмів із Китаю, 1000 захисних окулярів, 2000 експрес-тестів із Великої Британії, 25 комплектів меблів: ліжка з автоматичним механізмом регулювання положення пацієнта, матраци з водонепроникними чохлами, тумби для речей пацієнта. 

Крім цього, ще на початку карантину IT-компанія SoftServe виділила 10 млн грн для підтримки медичних закладів у боротьбі з пандемією коронавірусу. Гроші перерахували у корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі» та скерували на вирішення нагальних медичних потреб у тих локаціях України, де розташовані офіси компанії: Дніпро, Харків, Рівне, Київ, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів.

Водночас, Фонд розпочав додатковий відкритий збір коштів для потреб лікарень, де завдяки активній підтримці усіх небайдужих вдалося зібрати понад 880 тис. грн. Ще більш ніж 4 млн грн пожертвували працівники SoftServe з заощадженого у березні, квітні та травні ЄСВ, який держава скасувала фізичним особам-підприємцям на час карантину. 

«У двох реанімаційних відділеннях нашої лікарні щорічно перебувають біля 1,5 тис. пацієнтів, з них – 600-700 новонароджені діти, майже половина з них вимагає респіраторної підтримки, а саме штучної вентиляції легень. У нас були унікальні випадки, коли новонароджені діти перебували близько року на штучній вентиляції легень. На оснащенні цих двох відділень інтенсивної терапії є 12 апаратів ШВЛ, що становить 70% від табельного нормативу, а тому кожен новий апарат, який ми отримуємо, є ще одним шансом для збереження життя дитини», – каже головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Львова Дмитро Квіт.

Також на початку карантину Фонд разом із іншими волонтерськими групами та підприємцями почав шукати апарати ШВЛ. Тоді оперативно вдалося придбати дев’ять апаратів, їх передали у шість лікарень України.

Працівники SoftServe також допомагають органам місцевого самоврядування та державним установам розробити та впровадити технологічні рішення для боротьби з Covid-19. Прикладом такої допомоги стала розробка інтернет-платформи «STOP COVID-19» та чатботів для Львівської обласної ради та пізніше доповнили даними зі всієї України. Платформа містить вичерпну інформацію про перелік та контакти медичних установ із зазначенням контактів сімейних лікарів, а також  актуальну карту поширення Covid-19 в Україні. Крім того, на сайті стисло подано інформацію про симптоми коронавірусу, групи ризику та рекомендації щодо превентивних заходів. 

Довідка

SoftServe – провідна українська ІТ-компанія, що працює у галузі розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших ІТ-компаній України. Близько 8000 співробітників працюють у європейських та американських офісах компанії, що знаходяться у 12 країнах. Головні офіси компаніїрозташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії розташовані у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце, Варшаві (Польща).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!