ІТ-спільноти Львова та Івано-Франківська найменше постраждали від початку війни. Дохід майже не змінився

2550 0
Найсильніше постраждали спеціалісти з Дніпра, а також Києва, Харкова та Одеси.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

За місяць від початку війни більшість українських працівників ІТ сфери  повноцінно працюють, понад 60% мусили покинути дім та тимчасово переїхати. Про це йдеться у дослідженні, яке провів портал DOU. Участь в опитуванні взяли 6812 українських ІТ-спеціалісти.

Читайте також: Львівська ІТ-компанія SoftServe сплатила 24 мільйони податків наперед

Відповідно до дослідження, 84% опитаних працюють фултайм, тобо повний робочий день, ще 7% – парт-тайм. У пошуку роботи знаходяться 6%.

Лише 3% респондентів зазначили, що їх мобілізували, проте частка може бути більшою, адже не у всіх є доступ до інтернету та можливість взяти участь в опитуванні.

Для 65% ІТ-шників навантаження не змінилося, але керівники та менеджери найвищого рівня зазначають, що роботи побільшало – найімовірніше, через адаптацію бізнесу до умов війни.

Щодо доходу, у 90% тих, хто працює, як і раніше, доходи не змінилися чи практично не змінилися. Проте серед тих, у кого кількість проєктів зменшилась, 58% зберегли свій дохід, а у 37% він знизився.

Найменше постраждали від початку війни ІТ-спільноти Львова та Івано-Франківська: лише 3% спеціалістів тут втратили роботу через війну, у 12% зменшилася кількість проєктів. У 85% ІТ-спеціалістів з цих міст не змінився чи практично не змінився дохід за цей час.

Читайте також: «Я допомагаю українській армії». Хто із львівського бізнесу підтримав військових

Найсильніше постраждали спеціалісти з Дніпра: близько третини з них втратили роботу чи зазначили про зменшення кількості проєктів. Близько чверті спеціалістів це торкнулося у Києві, Харкові та Одесі.

Серед 61% опитаних ІТ-спеціалістів, які тимчасово переїхали, майже половина ІТ-спеціалістів (46%) переїхали в безпечніше місце в Україні, ще 14% виїхали за кордон. Найчастіше переїжджали айтівці з Харкова (87% респондентів) і Чернігова (89%), а їхали, натомість, переважно до Львова – туди релокувалися 11% всіх опитаних, або 23% тих, хто переїхав в межах України.

Близько чверті тих, хто виїхав за кордон, або не планують повертатися взагалі, або ще не вирішили. Серед тих, хто переїхав у межах України, не планують повертатися або не впевнені щодо повернення лише 14%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!