Іванові Спринському, який облив фарбою чиновників ЛМР, висунули офіційну підозру

2044 0
Іван Спринський неодноразово брав участь у пікетах Львівської міської ради та місцевої митниці.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Поліція висунула офіційну підозру в хуліганстві активісту ГО «Рабів до раю не пускають» Іванові Спринському, який 24 травня під час засідання виконкому облив зеленою фарбою заступника міського голови з фінансово-економічних Геннадія Васьківа та очільника адміністрації міського голови Євгена Бойка. Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції Львівщини.

За скоєне йому  загрожує штраф у 8,5 тис грн або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, під час виконкому Іван Спринський зайшов до малої сесійної зали, почав конфліктувати з двома посадовцями, після чого облив їх фарбою, пошкодив одяг, а також майно міськради.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Додамо, що 24 травня під час виконкому пікетувальники, серед яких, крім ГО «Рабів до раю не пускають», були представники ГО «Розвиток громади», «УСУ АТО» і «Обласна спілка соціального захисту учасників АТО і сімей загиблих», конкретних вимог не висували. Натомість вони виголошували претензії до діяльності міського голови, незаконне виділення земельних ділянок та квартир чиновникам, а також про погану роботу швидкої допомоги. Після інциденту посадовці звернулися до поліції, а Геннадій Васьків поскаржився на опіки обличчя.

Додамо, що Іван Спринський неодноразово брав участь у пікетах Львівської міської ради та місцевої митниці. До грудня 2013 року він був членом «Партії Регіонів».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!