Із 18 вересня автоцивілка коштуватиме більше

1280 0

Менш ніж через місяць поліси обов`язкового страхування цивільної відповідальності перед третіми особами на випадок ДТП (так звана автоцивілка) подорожчають на 10-12 %.  

Із 18 вересня набуває чинності закон, який змінює порядок виплати страховки. Зокрема, водії отримають право самостійно, без виклику інспектора ДАІ, оформляти протокол про ДТП, в якому немає постраждалих ("європротокол"), пише газета "Сегодня".

А це збільшує кількість звернень і ризик шахрайства для отримання страхвиплат, що стало однією з причин підвищення вартості поліса.

В середньому ціна полісу підвищиться на 10-12% (страховки КАСКО це не торкнеться), а всі договори страхування, укладені по 17 вересня цього року, дійсні до закінчення терміну їх дії (від 15 днів до 1 року).

Деякі компанії, які страхують "автоцивілку", закликають своїх клієнтів купити поліс вже зараз, мовляв, із 1 вересня це буде дорожче на 30%. Але, на думку спеціалістів з цієї галузі, це, швидше за все, бажання заробити на побоюваннях клієнта, адже згідно закону поліси подорожчають лише з 18 вересня.

Джерело: ТСН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!