У Львові планують підвищити вартість проїзду в міському електротранспорті, але не з 1 грудня

5751 0
У листопаді організують низку громадських обговорень щодо нових тарифів на проїзд.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

Львівська міська рада оприлюднила проєкт рішення, за яким у міському електротранспорті Львова пропонують підвищити вартість проїзду з 5 до 6 грн. Низка львівських ЗМІ повідомили, що подорожчання квитків запрацює з 1 грудня. Втім, як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, тарифи мають зрости, але не з 1 грудня.

Читайте також: Скільки заробив Львівелектротранс після подорпожчання проїзду. Інфографіка

За його словами, приблизно з 10 по 25 листопада має тривати громадське обговорення, після чого відповідний проєкт рішення винесуть на розгляд виконавчого комітету ЛМР.

Вартість разового квитка становитиме 7 грн у водія та 6 грн у кіосках та електронних системах. Зокрема, за 6 грн квиток можна буде придбати через QR- коди Приват24, SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay. Студенти зможуть купити квитки у водія за 3,5 грн, а у інший спосіб – за 3 грн.

У проєкті рішення зазначається, що воно вступає в дію з 1 грудня, однак за словами Андрія Білого, до цього часу не встигнуть оформити рішення, згідно зі всіма процедурами. 

Додамо. що на балансі ЛКП «Львівелектротранс» налічують 136 трамваїв та 71 тролейбус. Подорожчання проїзду пояснюють тим, що частина рухомого складу потребує капітального ремонту. Крім цього, собівартість квитка наразі становить 7,25 грн, оскільки подорожчала вартість електроенергії та зросли зарплати водіїв.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Нагадаємо, що  востаннє підвищували вартість проїзду в трамваях і тролейбусах Львова у травні торік.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!