Із 1 липня українці не зможуть самостійно обирати постачальника газу

2274 0
Уряд досі не визначив постачальника «останньої надії» – компанію, яка постачатиме газ тим споживачам, з якими не захоче мати справу жодна інша компанія-постачальник.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України переніс перехід на ринкові ціни газу для населення ще на один місяць – із 1 липня на 1 серпня. Про це на брифінгу за підсумками засідання Кабміну повідомила в. о. міністерки енергетики Ольга Буславець.

Читайте також: У Міненерго планують підняти норму споживання газу

Уряд продовжив дію PSO (Public Service Obligation) – спеціального зобов’язання, яке уряд поклав на Нафтогаз, щоб той продавав газ населенню за посередництва регіональних газзбутів за чітко встановленими, заниженими цінами. Його дія мала закінчитися 1 липня, після чого ціни на газ для населення мали стати ринковими.

Ольга Буславець пояснила, що рішення ухвалили, оскільки досі не визначили постачальника «останньої надії» – компанію, яка постачатиме газ тим споживачам, з якими не захоче мати справу жодна інша компанія-постачальник.

В уряді кажуть, що конкурс на постачальника «останньої надії» проведуть упродовж липня. Після цього вибрати постачальника газу можна буде базуючись на кращому сервісі, умовах оплати чи обслуговування. Процедура зміни постачальника займатиме не більше трьох днів, кажуть у «Нафтогазі».

Читайте також: Пенсія, газ та податки. Що зміниться для львів'ян із 1 липня

Нагадаємо, що Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!