Політична реклама

Із 1 листопада на Львівщині випікатимуть йодований хліб

1150 0
27 вересня на Львівщині стартував проект «Інформаційна кампанія для популяризації вживання хліба з йодованою сіллю». Ініціатором проекту стало представництво Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. В рамках цього проекту ПАТ Концерн «Хлібпром» з 1 листопада розпочне масове виробництво хліба з йодованою сіллю. Про це 27 вересня під час прес-конференції повідомила Лілія Гук, експерт громадських організацій «Центр єднання європейської молоді «За спільне майбутнє».

Цей проект єдиний в Україні. Він спрямований на використання йодованої солі в хлібопекарській промисловості та випікання масового йодованого хліба з метою профілактики йодного дефіциту в регіоні. Стартує проект у Львові, але на черзі інші міста України.

«Україна знаходиться в зоні природного йододефіциту. Нестача йоду в організмі призводить до зниження інтелектуальних здібностей. Якщо не призупинити цей процес, щороку доведеться відкривати 1-2 школи для дітей з відсталим розумовим розвитком»,– повідомила Лілія Гук.

Адміністративний директор ПАТ «Концерн «Хлібпром» Зеновій Кавулич повідомив, що масове виробництво хліба з йодованою сіллю розпочнеться з 1 листопада.

Смакові якості цього хліба нічим не відрізнятимуться від звичайного. Вагомою перевагою йодованого хліба є більший термін придатності. За словами Зеновія Кавулича, ціна на такий хліб буде така ж, як і на інший.

За словами керівника проектів з питань харчування Дитячого фонду ООН(ЮНІСЕФ) Олени Труш, проблема йододефіциту стосується не лише дітей, але й дорослих. Для нормального функціонування щитовидної залози потрібен йод. Брак його в організмі впливає на працездатність і життєву енергію.

«Чому проблему йододефіциту ми хочемо вирішити завдяки хлібу? Та тому що це продукт масового споживання. 99% українців їдять хліб», – пояснила Ірина Софронова, представник Глобального альянсу за покращення харчування в Україні. Вона додала, що шляхом додавання до хлібопродукції йодованої солі, зможемо подолати проблему йододефіциту, - повідомляє Galinfo.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!