Із 1 січня і в перукарнях, і на пошті, і в кіосках можна буде розрахуватись пластиковою карткою, - Кабмін

1181 0
    Згідно з постановою Кабміну № 706 після Нового року в кожній торгівельній точці та підприємстві сфери обслуговування (за винятком торгівельних рядів на базарах, де товар продають "зі столів") повинні з'явитися POS-термінали для оплати покупки банківськими картами, пише газета "Сегодня".

   Постанова стосується населених пунктів, де проживає більше 25 тисяч людей.
   За відсутність або не працюючий термінал доведеться сплатити штраф - касирам 34-85 гривень,  власникам торгівельних точок - 85-170 гривень.
   Експерти схвалюють нововведення, але поки що вважають його недоцільним.
   "Поки що, за статистикою НБУ, 95% операцій із картками - це зняття готівки. Є і технічні проблеми: за кордоном POS-термінали коштують близько 20 доларів, у нас - 200 доларів ... Також вважаю недоцільним ставити термінали в кожному кіоску, навряд чи хтось виходить за пляшкою пива з банківською карткою ", - пояснив аналітик Олександр Жолудь.
    Відзначимо, з 1 липня 2007 року у всіх вітчизняних магазинах з виручкою від 5 мільйонів гривень на рік зобов'язали приймати до оплати платіжні карти. Для цього власники точок повинні були обладнати їх спецаппаратами - POS-терміналами.

ДЖЕРЕЛО: http://www.segodnya.ua/news/14282500.html

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!