Із 1 січня у Львові зростуть тарифи на воду

10075 0
НКРЕКП прийняла рішення про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення для ЛМКП «Львівводоканал».
фото: id.tubgit.com

фото: id.tubgit.com

Національна комісія, що виконує регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зміну тарифів для 45 водоканалів. Так, із 1 січня 2022 року, зокрема і львів’яни, платитимуть за водоспоживання більше. Про це йдеться в рішенні НКРЕКП.

Так, тарифи для ЛМКП «Львівводоканал» на 2022 рік на водопостачання становитиме 14,41 грн за 1 куб. метр (без ПДВ) та на водовідведення – 7,16 грн за 1 куб. метр (без ПДВ). Попередня ціна була 18 грн 89 коп, тобто тариф зріс на 14%.

Читайте також: Накопичуй сам. Розмова з міністеркою соцполітики

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для всіх інших споживачів, таким ліцензіатам, за 1 куб. м (без ПДВ):

Для мешканців міста Львова тариф встановили на рівні 25,88 грн/1 куб. м води та каналізації. Коригування, як пояснюють у ЛМКП «Львівводоканал», відбулося через значне зростання вартості електроенергії (на 46% порівняно із минулим роком), підвищення ціни на реагенти (на 6,6% порівняно із минулим роком) та суттєве підвищення відрахувань до бюджету у вигляді податків та зборі (на 64,2 % порівняно із минулим роком).

Читайте також: Кому підвищать пенсії у другому півріччі 2021. У Мінсоцполітики показали детальний план

Однак, за словами директора підприємства, навіть новий тариф не забезпечить стабільного фінансового стану підприємства, бо вартість електроенергії, яка в ньому закладена, менша, ніж вона є вже зараз. Водночас в ньому на інвестиційну програму та ремонтний фонд заклали мінімальні кошти, хоча це, на його думку, першочергові заходи для безперебійної роботи підприємства.

Новий тариф на послуги водопостачання та водовідведення набуде чинності з 1 січня 2022 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!