Із 1 вересня зростуть зарплати та соціальні виплати. Цифри

6924 0
Від 1 вересня в Україні підвищують розмір мінімальної заробітної плати, пенсії, стипендії, соціальних виплат і зарплати для бюджетників.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Про це 30 серпня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк. Прем’єр-міністр нагадав, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня, але це станеться раніше. "До Верховної Ради вноситься закон для підвищення соцстандартів для близько 12 мільйонів українців", – заявив глава уряду.  За словами Яценюка, виплати з 1 вересня планують збільшити кільком категоріям працівників бюджетної сфери. Відтак, виплати вчителям зростуть на 474–605 грн (в залежності від категорії), сімейним лікарям – на 453 грн, медсестрам – на 304 грн, працівникам соцсфери – на 304 грн, працівникам культури (зокрема, бібліотекарям) – на 348 грн. 

Читайте також: Учителям та медикам доведеться працювати довше

"Стипендія студентам – їх близько 1,5 мільойна, які навчаються у вишах 1-2 категорії, – зросте на 112 грн, у вишах 3-4 категорії  – на 95 грн", – зазначив Яценюк.  Виплати одиноким матерям зростуть на 350-727 грн. "Пенсіонери, яких близько 7,5 млн. осіб – будуть отримувати мінімальну пенсію у розмірі 1074 грн. Особи з  особливими потребами  отримають додатково 100-200 грн", – повідомив прем'єр. Також він наголосив, що мінімальна заробітна плата зросте з 1218 до 1378 гривень.  "Це означає, що зарплата має зрости не лише у соцсфері, а в цілому по економіці", – додав Яценюк.  За словами прем'єра,  загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітних плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів становив близько 10 мільярдів гривень.

Читайте також: Що українці отримають замість трудових книжок? Три факти

Також Яценюк зазначив, що у серпні за рахунок детінізації і боротьби з корупцією у Державній фіскальній службі вдалося додатково  зібрати майже 2 мільярди гривень податку на додану вартість. "Це те, що раніше розкрадалось по кишенях корупціонерів, і це те, що зараз потрапило в державну казну", – заявив Яценюк.

Джерело: Українська правда

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!