Із березня на вакцинацію від Covid-19 можна буде записатися через застосунок «Дія»

1137 0
Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту, відповідно до етапу, який визначили в Дорожній картій з вакцинації
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Із наступного тижня до списку очікування на вакцинацію від коронавірусу в Україні можна буде записатися в застосунку чи на порталі «Дія». Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Також можна записатися через національний контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

«Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в «Дії», яка запрацює вже наступного тижня», – каже він.

Мінцифри, за його словами, вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в «Дії.» Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту, відповідно до етапу, який визначили в Дорожній картій з вакцинації. Окрім послуги, у Дії також будуть доступні відповіді на поширені запитання українців.

Це дозволить МОЗ розробити логістичний план та зрозуміти реальний попит на вакцину.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Вона триватиме в чотири етапи. На першому щеплення мають отримати медичні працівники опорних лікарень, медпрацівники екстреної медичної допомоги, ті, хто мешкає чи працює в будинку для людей похилого віку, а також військовослужбовці ООС.

Першою вакцину від коронавірусу у Львові отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!