Із березня українцям обіцяють підвищити пенсії. Кому саме і наскільки

2229 0
Мінімальний розмір підвищення встановили на рівні 100 грн.
Фото: physicsworld.com

Фото: physicsworld.com

22 лютого Уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році». Відповідно до постанови, у 2021 році індексацію пенсій проведуть із 1 березня. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

У результаті реалізації постанови очікують, що пенсії підвищать 8 мільйонам людей. А розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановили на рівні 100 грн.

Читайте також: Як зростуть пенсії у 2021 році. Інфографіка

Додамо, що підвищать мінімальну пенсійну виплату до рівня 2 200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків).

Нагадаємо, що днями Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2021 рік. Також планували провести загальну індексацію пенсії з березня цього року. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!