Із біопаспортом буде легше потрапити до країн Євросоюзу

3089 1
Власники біометричних паспортів будуть спокійно і вільно перетинати кордон. Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні, 13 листопада, виступаючи у Верховній Раді і пояснив, як працюватиме безвізовий режим із Євросоюзом.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

За словами Клімкіна, якщо візи будуть скасовані, то українці зможуть перетинати кордон з ЄС із біометричними паспортами за спрощеною процедурою.

«Відповідно до шенгенських правил, після надання безвізового режиму всі, хто будуть мати біометричні паспорти, і хто не має жодних порушень у Шенгенській зоні, будуть спокійно і вільно перетинати кордон», – сказав Клімкін. При цьому він нагадав, що строк перебування у країнах шенгенської зони не повинен перевищувати 90 днів.

Читайте також: Як львівські депутати проголосували за євроінтеграційні закони

«Для тих, хто або не має біометричних паспортів, і такі випадки якраз є в Молдові, або порушував якісь вимоги шенгена, буде перетин кордону не за спрощеною, а по ускладненій процедурі. Але цих випадків, порівняно з загальною кількістю, дуже-дуже мало», – сказав він.

Нині Україна повністю виконала 18 рекомендації ЄС із 54. «Станом на 12 листопада із 54 рекомендацій Європейської комісії повністю виконано 18 рекомендацій, у стані виконання перебувають 36, і в нас немає невиконаних рекомендацій, усі знаходяться в процесі виконання», – заявив Клімкін.

Читайте також: Коли українцям скасують візи до Європи?

Клімкін наголосив, що для європейських партнерів важливо, яким чином буде запускатися робота Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції, і процес створення в Україні спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Попередньо ми запланували на 24 листопада засідання старших посадових осіб з безвізового діалогу, де ми обговоримо наш прогрес з метою підготовки доповіді, яка має бути оприлюднена 15 грудня», – повідомив голова МЗС.

Джерело: zaxid.net.

 

 


Читайте також:
14 Березня, 2017 22:10
Василь щоб спокійно пересікати кордон треба щоб там черги були людські, а не біометричний паспорт [***]://vsetutpl.com/kamery-na-kordoni
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!