Із держбюджету виділять кошти на проєкт, який з'єднає туристичні центри Карпат

1110 0
Раніше повідомлялося, що на реалізацію Малого карпатського кола потрібно три мільярди гривень.
Photo by Nigel Tadyanehondo on Unsplash

Photo by Nigel Tadyanehondo on Unsplash

Проєкт «Малого карпатського кола» включили у програму «Великого Будівництва» на 2021 рік. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: На реалізацію Малого карпатського кола потрібно три мільярди гривень

«Завдяки цьому проєкту ми з’єднаємо найкоротшими шляхами найголовніші туристичні центри Карпат – Славське, Рожанку, Сколе та Плай на Львівщині, Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я на Закарпатті, а з Івано-Франківського боку – Вигоду, Вишків і Буковель», – повідомив голова Львівської ОДА Маким Козицький.

На цей рік для продовження ремонтних робіт на автошляхах місцевого значення необхідно майже 700 мільйонів гривень, державного – 1,2 млрд гривень.

«Те, що дороги карпатського кола включили у “Велике будівництво” дає надію, що вже цього року ми проїдемось по новій дорозі, що з’єднає Львівську та Закарпатську область», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Окрім того, за його словами, у програму включили пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» та будівництво дороги до нього.

Читайте також: Туристичні об'єкти Львівщини об'єднають веломаршрутом

Нагадаємо, що торік за 200 мільйонів гривень розпочали ремонт трьох автошляхів: Славське-Вигода, Славське-Хащованя та Бориня -Боберка. Цього року роботи планують продовжити. Також напрацьовують проєктну документацію для початку робіт на напрямках Хітар –Тухля та Бориня – Мохнате. На цих усіх дорогах мають відновити 26 мостів. Також раніше повідомлялося, що на реалізацію Малого карпатського кола потрібно три мільярди гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!