Із Фонду боротьби з Covid-19 Кабмін виділив кошти на допомогу безробітним

1607 0
На кінець жовтня кількість зареєстрованих безробітних складає сягає більше 405 тисяч громадян.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Із Фонду боротьби з Covid-19 виділили майже 1,3 млрд грн на бюджетні програми щодо допомоги з безробіття. Зокрема, для забезпечення своєчасної виплати допомоги по безробіттю виділили майже 1,2 млн грн, а для виплат допомоги по частковому безробіттю на період карантину – 80 млн грн, повідомляє Мінекономіки.

Постанову щодо виділення додаткових коштів для Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття для здійснення виплат допомоги по безробіттю та допомоги по частковому безробіттю на період карантину прийняли на засіданні Уряду.

Читайте також: Уряд забрав 62 млн у онкохворих і віддав їх на будівництво львівських доріг

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка, упродовж карантину вже було виплачено понад 10 млрд грн допомоги по безробіттю.

За програмою допомоги по частковому безробіттю виплатили понад 2,5 млрд грн і зберегли робочі місця для 370 тис. людей.

Читайте також: Уряд скоротив фінансування освітніх програм, щоби закупити дезінфектори для шкіл

«Додаткові кошти у сумі 1,3 млрд дозволять й надалі безперебійно виплачувати допомогу тим, які наразі опинилися у складному становищі», – каже Ігор Петрашко.

Довідково

За інформацією Державної служби зайнятості, станом на 26 жовтня кількість зареєстрованих безробітних складає 405,3 тис. громадян.

З початку року роботу за сприяння служби зайнятості отримали 492 тис. громадян, у тому числі за період карантину (з 12 березня по 19 жовтня) – 342 тисячі.

Нагадаємо, найбільш суттєве зростання кількості безробітних спостерієгалося в Київській, Одеській, Закарпатській, Львівській областях та м. Києві .


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!