Із Італії через коронавірус евакуюють українців

2403 0
Італія стала епіцентром поширення коронавірусу та смертності від нього в Європі.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Уряд доручив Міністерству інфраструктури спільно з Міністерством охорони здоров'я, Міністерствами закордонних та внутрішніх справ забезпечити евакуацію громадян України із зони спалаху коронавірусу в Італії. Таке рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні сьогодні, 14 березня.

Читайте також: «Такого в житті ми більше не побачимо», – екіпаж про повернення українців із Китаю

За процедурою Державна митна служба повинна буде оперативно оформити вантаж членів екіпажу та пасажирів літака, який буде евакуювати людей.

Натомість прикордонники мають забезпечити першочерговий контроль під час перетину державного кордону. На сайті уряду не уточнюють, скількох українців планують евакуювати, однак найімовірніше йдеться про понад сотню громадян, яких не пропустили з Італії до Словенії місцеві прикордонники через обмеження, запроваджені для боротьби з коронавірусом.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко раніше заявляв, що спецборт за ними вилетить 14 або 15 березня. 13 березня в Італії померла українка, що була хвора на коронавірус, натомість інша вилікувалась.

Читайте також: Евакуація українців із Китаю. Хвилювання і шок

Коронавірус Covid-19 спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Вони пройшли обсервацію у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Коронавірусу в них не виявили. Евакуацію українців та іноземців із Китаю забезпечила компанія SkyUp.

Водночас у всіх країнах Європі виявили випадки зараження коронавірусу. Найбільше їх наразі в Італії, Німеччині, Франції та Іспанії. Італія стала епіцентром коронавірусу в Єаропі, натомість спалах у Китаї йде на спад. 12 березня через загрозу коронавірусу в Україні запровадили карантин, що передбачає дистанційне навчання школярів та студентів, обмеження масових заходів, а також закриття мистецьких та культурних закладів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!