Із Казані до Львова. ЮНЕСКО просять перенести комітет із всесвітньої спадщини

1346 0
Також Україна наполегливо просить позбавити росію членства в організації.

Очільник міністерства культури Олександр Ткаченко та міністри культури ЄС звертаються до ЮНЕСКО щодо скасування проведення 45-ї сесії Комітету всесвітньо спадщини в Казані та перенесення її до Львова. Про це Ткаченко повідомив у офіційному Телеграм-каналі.

«Також ми продовжуємо наполягати щодо того, що ЮНЕСКО повинно позбавити росію статусу члена ЮНЕСКО. Це логічне і справедливе рішення, яке має бути ухвалене негайно», – написав очільник Мінкульту.  

Читайте також: На площі Ринок у Львові виставили 109 візочків, щоб нагадати світу про вбитих росією дітей. Фото

ЮНЕСКО надає підтримку Україні в питаннях збереження культурної спадщини та закликає росію утриматися від руйнування та захоплення цінностей. Відповідну декларацію прийняли на позачерговому засіданні Комітету 18 березня.  

Згідно з декларацією, росію закликали дотримуватися зобов’язань відповідно до Гаазької конвенції 1954 року, а також припинити будь-які форми пограбування, незаконного привласнення та вандалізму, спрямовані проти культурних цінностей України.

Нагадаємо, що у Львові на пам’ятках монтують захисти проти обстрілів, деякі забирають до сховищ. Реставратори захищають пам'ятки, опираючись на досвід Другої світової війни.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!